Trakya Üniversitesi, YÖKAK’ın Akredite Ettiği 30 Üniversite Arasında Yer Aldı.

Trakya Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı. Trakya Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı, idari hizmet ve kalite güvencesi gibi faaliyetleri, YÖKAK tarafından tescil edildi. Yükseköğretim Kalite Kurulunca belirlenen faaliyet alanlarında başarıya ulaşan Trakya Üniversitesi, 2022 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversite arasında yer aldı.

Bağımsız değerlendirme takımları tarafından kurumların iç değerlendirme raporları temel alınarak, saha ziyaretleri ve yürütülen değerlendirme programı sonrasında Trakya Üniversitesi, YÖKAK tarafından 2 yıllığına akredite edildi.
Bu içerik 10.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.