Kalite Geliştirme Öğrenci Çalıştayı

17 Ekim 2022 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kalite Geliştirme Öğrenci Çalıştayı, çok sayıda akademisyen ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcileri, öğrenciler ile bir araya getirdi. Çalıştayda öğrencilerin yaşadıkları sorunlar ile farklı konulardaki talep ve beklentileri belirlenen 11 ayrı başlıkta görüşüldü. Öğrencileri doğrudan ilgilendiren konuların ele alındığı ve eğitim-öğretim ile üniversitedeki akademik ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çözüm önerilerinin konuşulduğu çalıştay, 200’e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Çalıştayın ana temasını öğrencilerin üniversiteden talep ve beklentileri oluşturdu. Çalıştay kapsamında 11 temel alanda 11 masa kuruldu. Her masaya belirlenen sorun alanıyla ilgili olarak iç ve dış paydaşlar davet edildi. Masalarda her alan için bir moderatör ve bir raportör yer aldı.

Öğrenci katılımını sağlamak amacıyla Üniversitenin çevrimiçi sayfası ile dekanlık ve müdürlükler aracılığıyla öğrencilere çalıştayın duyurusu yapıldı. Duyuruda çalıştaya katılmak isteyen öğrencilerin paylaşılan bağlantı üzerinden “Katılım Başvuru Formu”nu doldurarak başvurmaları istendi. Başvuruda öğrencilere hangi masada yer almak istedikleri soruldu. Başvuru yapan öğrenciler içerisinden masalarda yer alacak öğrenciler, Çalıştay Düzenleme Kurulu tarafından seçildi. Seçim yapılırken farklı birimlerden öğrenci katılımının sağlanmasına önem verildi. Her masada merkez ve ilçe yerleşkelerden ön lisans ve lisans öğrencileri, lisansüstü öğrenci, yabancı uyruklu öğrenci ve engelli öğrenci bulundurulmasına özen gösterildi. Ayrıca Trakya Üniversitesi Kalite Topluluğu ve Girişimcilik Topluluğu’ndan temsilci öğrenciler yer aldı.
 

Çalıştayda aşağıda belirtilen konular yer aldı.

1. Öğrencilerin akademik ve idari sorunları ve talepleri
2. Öğrencilerin psikolojik destek ihtiyaçları
3. Öğrencilerin barınma sorunları ve ihtiyaçları
4. Öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişim konularındaki beklentileri
5. Öğrencilerin değişim programlarına (Erasmus vb.) yönelik talep ve beklentileri
6. Öğrencilerin yemek ve kantin hizmetlerinden beklentileri
7. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları
8. Öğrencilerin şehir içi ulaşım sorunları ve beklentileri
9. Öğrencilerin AR-GE ve girişimcilik olanakları
10. Öğrencilerin staj ve uygulamalı eğitimden beklentileri
11. Öğrencilerin sağlık hizmetlerinden beklentileri

Ek Resimler
Bu içerik 17.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.